Kulinaria

Przez żołądek do serca, albo… do wspomnień z dzieciństwa

Dobre jedzenie znaczy dla nas EKOLOGICZNE, dlatego sami hodujemy nasze zwierzęta. Wszystkie rasy dobrane są do chowu ekstensywnego, w którym nie ma miejsca dla dopalczy, hormonów i antybiotyków!!!! Posiadamy atest Agro Bio Test od 2007 roku. Hodujemy owce wrzosówki, daniele, świnie mangalice, kury, króliki. W ogrodzie dojrzewają porzeczki, cukinie, pomidory, dynie i zioła.

W 2017 zostaliśym przyjęci do Dolnośląskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego, co jest dla nas powodem do dumy. HERITAGE znaczy tradycja, i do sieci należą obiekty, w których wytwarza się regionalnie, przetwarza i serwuje według tradycyjnych receptur.

Za polendwicę z wrzosówki w sosie kurkowym Roland dostał pierwsze miejsce w konkursie Smaki Liczyrzepy i certyfikat produktu lokalnego Krainy Ducha Gór, a nasza kiełbasa biała z wrzosowki pierwsze miejsce w konkursie 2016r Wyprodukowano Pod Śnieżką…… ale nie nagrody są najważniejsze, tylko pełne zachwytu miny naszych gości…

Przysmaki

Zapraszamy też na kursy gotowania, wyrobu wędlin ekologicznych, pieczenia chleba czy lepienia pierogów.

Galeria