Przez żołądek do serca, albo….. do wspomnień z dzieciństwa
Dobre jedzenie znaczy dla nas EKOLOGICZNE, dlatego sami hodujemy nasze zwierzęta. Wszystkie rasy dobrane są do howu ekstensywnego,w którym nie ma miejsca dla dopalczy, hormonów i antybiotyków!!!!.Posiadamy atest Agro Bio Test od 2007 roku. Hodujemy owce wrzosówki,daniele, bydło szkockie, świnie mangalice, kury, króliki. W ogrodzie dojrzewają porzeczki, cukinie,pomidory, dynie i zioła.
W 2017 zostaliśym przyjęci do Dolnośląskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego, co jest dla nas powodem do dumy.HERITAGE znaczy tradycja, i do sieci należą obiekty, w których wytwarza się regionalnie, przetwarza i srewuje według tradycyjnych receptur.
Za polendwicę z wrzosówki w sosie kurkowym Roland dostał pierwsze miejsce w konkursie Smaki Liczyrzepy i certyfikat produktu lokalnego Krainy Ducha Gór, a nasza kiełbasa biała z wrzosowki pierwsze miejsce w konkursie 2016r Wyprodukowano Pod Śnieżką…… ale nie nagrody są najważniejsze, tylko pełne zachwytu miny naszych gości…
Gulasz w wrzosówki z domowymi kluseczkami
Polendwiczki w sosie kurkowym a la Roland
Płonące steki z wołowiny
Zupa dyniowa z imbirem
Rosół na gęsinie
Półgęski wędzone na zimno
Torot jagodowy
I wiele innych smakołyków
Zapraszamy też na kursy gotowania, wyrobu wędlin ekologicznych, pieczenia chleba czy lepienia pierogów.